Kallt och snö

Det är ständigt minusgrader ute, och snöar gör det lite då och då. Det känns att vintern är påväg, och jag har fortfarande julkänslor =) Det är så mysigt bara, ett plus att jag dessutom börjar bli lite frisk nu. Yay!
I lördags var jag och såg twilight. Fan vad bra den var, jag hade nämligen inga som helst förväntningar för den filmen. Jag tyckte den verkade dålig och lite töntig, men såg den i alla fall. Gud vad överaskad jag blev! Jag älskade den så mycket, och det gjorde ju inte precis något att vampyren var så snygg ;) Gaah, vilken heting alltså.
I söndags bakade jag och älsklingen lussebullar, dem blev himla goda =) Resten av dagen bestod i att städa och fixa, vi ska nämligen göra om i hans källare till ett hobbyrum typ. Det kommer bli himla fint =) Men det är mycket jobb som måste göras, puh.
Julklapparna är snart färdiga också, känns bra =)
Ha det bra i kylan

Sjuuuuk!!

Fattar inte hur tusan jag bär mig åt, andra gången denna månaden som jag mår skit. Förkyld som fan, ont i öronen, ont i huvudet och halsen värker och jag kan knappt prata för jag är så hes =( Jag brukar ju aldrig bli sjuk, och nu är jag den enda som blir det så ofta med. Gaaah! Men Jossan och Emilia förstår hur jag har det, dem lider av samma dåliga immunförsvar. Inte sant tjejer? =P
Annars har det varit lugnt, inatt har dte varit så kallt så det har snöat och jag känner julkänslan närma sig. Förra året såhär dags kände jag ingenting, men nu är allt bättre =) Happy!!
Idag fick jag sitta med pa, osman och johan på jobbet och spela 21 innan vi fick gå. Så mycket har vi att göra på schenker=P
Träffade Tonjis en stund på stan idag med. Var skoj, vi åt kinamat och försökte (förgäves) att hitta en skjorta till henne. Dock så dög ingen av alla de hon provade, så det slutade med att hon gick hem med en rakhyvel istället =P
Alex, kikki och tina, jag saknar er alla i helsingborg!! Det var så himla kul att träffa er, hoppas att vi gör det snart igen. Miss you all!! Detta tillägnar jag kikki och alex : ÖÖÖÖÖHHHHHHHHHHHHH!! =D Ni som har sett Horton vet säkert vad jag menar =P
Ulle, dig vill jag träffa snart också. Hör av dig!! Hoppas att allt löser sig med det där =/
Martin och jag har donat på hans rum nu, så det är jättefint =) Och vet ni vad? Jag har städat i min garderob! Man kan hitta saker där inne nu!! Jippi!
Ciao

Style

Idag har jag varit en vänlig själ och hjälpt martins mormor att handla lite och skjutsa henne till tandläkaren =) tror att hon blev glad att jag gjorde henne sällskap.
Sedan hämtade jag mamma på jobbet och åkte till netto för att handla lite. Köpte en hel del där, var tydligen billigt =P
Nu sitter jag och kollar i min nya tidning style och drömmer om en massa olika frisyrer och hårfärger. Vill prova allt, allt! Fast köpte blonderingsschampo idag, ska se om det är något att ha =) Skulle åkt och simmat med ulle idag med men hon blev sjuk =( Du får krya på´dig gumman, hoppas  att det blir bättre snart =)

Sweet berries ready for two, ghost are now different than you. Ghost are now waiting för you, are you?
 Sweet berries ready for two, ghost are now different than you. Ghost are now waiting for you, are you dreaming?


Dreaming the night. Dreaming, alright.
Do we, do we know, when we fly?
When we, when we go, do we die?

Jobb

Haha, det är skrattretande egentligen. Nu när det är lågkonjunktur i världen, och det kryllar av folk som är arbetslösa och inte har något jobb alls, så måste jag välja mellan två jobb. Jag kunde verkligen inte bestämma mig till en början. Det var ju så att aditro ringde mig och ville att jag skulle komma på en intervju. Så skoj tänkte jag och tackade ja. Dagen efter träffade jag Mikael och det var himla trevligt. Gick lite på stan med mamma sen efter det. Tre dagar senare ringer en annna tjej därifrån och frågar om jag vill komma på en uppföljande intervju. Jag kände mig jättesmickrad och tackade jag igen. Även denna gången fäljde mamma med och var på stan under tiden jag var på aditro (man säljer försäkringar om ni inte visste det =p) Det gick bra denna gången med, och dagen efter ringde de och ville anställa mig!  Jag blev jätteglad att de ringde men var tvungen att tänka efter. Arbetstiderna var sämre än de jag redan jobbade på schenker, och lönen var inte lika bra. Jag skulle få åka bil en halvtimme dit och hem varje dag, och det skulle kosta mig kanske en tusenlapp extra i månaden på bensin. Så tyvär tackade jag nej, och det kändes himla tråkigt. Men jag måste ju tänka på mig själv med, jag har det nog bättre där jag är nu, eftersom jag är lovad att vara kvar ett bra tag till. Menmen, tiderna kommer ju att bli bättre snart =) Hoppas jag i alla fall, nu är det ju ganska dystert.

Har lekt väldigt mycket nu i helgen med farmors vovve. Den är så söt!! Älskar lilla Chicko, han är så snäll och busig. Martin fastnade också för det lilla livet =P

Idag var jag  och Ulrica ute på vift i stormen. Det är alltid dåligt väder n'r vi bestämmer oss för att gå ut lite. Så typiskt. Och idag var det verkligen oväder, paraplyerna blåste sin väg =P Känns skönt att sitta inne nu och dricka lite te.
Ha det bra alla!

I cry when angels deserves to die

Halloween på slottet

Helgen har varit tråkig, behöver väl knappast skriva något mer om det. Finns inte så mycket att göra precis. Men i fredags,  på halloween, var jag och lolita på slottet i kalmar på spökrunda. Det var spännande, intressant och lite läskigt. En guide gick runt med oss i slottet och berättade om kända personer där, om fångarna i fängelsehålorna och vad man trodde på förr i tiden. Jag gillar synen man hade på livet då, att livet var bara ett nödvändigt ont som man var tvungen att genomgå för att komma vidare till livet efter detta. Desto bättre du levde ditt liv och skötte dig, desto bättre skulle du få det i livet efter detta ( himmel eller helvete)
 Vi klagar så mycket idag, men förr i tiden fanns det verkligen anledning att klaga. Folk i dagens läge hade inte överlevt en dag under 1300-talet, det är jag säker på. Idag, en minusgradig vinterdag, kan vi bara ta ett glas vatten från kranen om vi är törstiga. Men förr i tiden fick man gå flera kilometer i snön till närmsta brunn ( och då snackar vi inte om vinterjacka och tjocka kängor eller stövlar, utan en tunn kappa och några sandaler, kanske till och med barfota!) och sedan försöka slå sönder isen och sänka hinken och fylla den med vatten. Sedan fick man kånka tillbaka den tunga hinken hela vägen, och då var den säkert bara havlfull, så man fick upprepa samma sak flera gånger om. Det, mina vänner, var ett hårt liv!
Och dagens fängelser är rena rama lyxhotellet om man jämför med slottets fängeslehålor på 1300-talet. Idag har internerna tillgång till internet, tv, god mat och allmän bekvämlighet. I fängelsehålorna däremot, var allt gjort av sten, så det fanns inte ett uns värme. Det fanns inga fönster, så man kunde inte se något annat än väggarna av sten. Man fick inte ha ljus, så det var fullkomligt becksvart. Ibland slängde någon av vakterna in en hård brödkant och lite vatten. Kylan, mörket, hungern...det måste ha varit fruktansvärt. Ne, vi har det minnsan bra idag.
 
För att prata om något gladare=P Igår var jag och Martin inne på ikea. Vi ska köpa oss en dubbelsäng och ha hemma jos honom, som vi sedan ska ha när vi flyttar till något eget. Vi spanade in en jätteskön dubbelsäng för 6000 som vi nog ska ta, vi betalar hälften var. Men vi måste välja vad vi ska göra innan jul, antingen sängen eller en resa till thailand....vad skulle ni valt? ;)
Snart kommer mamma hem från jobbet och då ska vi till farmor och farfar och hälsa på chiko. Dem var förbi här förut med honom, och åh my gooood så söt denna varelse var! En liten svart, lurvig sak med ett pyttelitet ansikte som sticker fram. Han kommer rusande så fort man kallar på honom, och är redan väldigt lydig. Åhhhh, jag vill ha en hund!! NU!